Kanyon Raft Team

 
   

Eredmények

 
   

 

2008.06.12-15. Elő-Világbajnokság (Világkupa) (R6) Bosznia-Hercegovina


Alig néhány nappal a Rafting Európa Bajnokság után, ahol két ezüstérmével a Kanyon Raft Team a magyar vadvízi evezés eddigi legnagyobb sikerét érte el, Boszniában, a jövő évi világbajnokság helyszínén folytatták a fiúk versenyzést – és a sikerszériát. A verseny hivatalosan Világkupa futamként szerepelt, valójában azonban sokkal több volt annál: ez volt a tulajdonképpeni elő-világbajnokság, amin egy évvel a nagy esemény előtt a legjobb Európán kívüli csapatok is részt vettek, köztük a többszörös világbajnok brazil és japán válogatott is, azaz a világ legjobbjai.

 

A magyar csapat legfontosabb versenye idén az Európa Bajnokság volt, ezért a fenti elit csapatokkal szemben a kanyonosok már nem csúcsformában, hanem elsősorban terepszemlére és tapasztalatgyűjtés céljával érkeztek Boszniába, így nem számíthattak kiemelkedően jó eredményekre sem.

 

Az első versenynap mégis szép sikerrel indult: a szlovén csapatot leszorítva a dobogóról bronzérmet nyertek a fiúk a hosszú távú, down river versenyszámban. Az élen a brazilok végeztek a japánok előtt, mint ahogy egész hétvégén egymás közt osztoztak a dobogó két felső fokán.

 

Másnap a sprintversenyben a japánok visszavágtak a braziloknak, a szlovének pedig sajnos a mieinknek. Mégis az itt elért negyedik hely volt talán a legbiztatóbb a jövő szempontjából, hiszen a braziloktól csupán három tized, a szlovén csapattól pedig alig nyolc század másodperccel maradt le a formán kívül versenyző magyar csapat!

 

Ezután a Head to Head (páros-kieséses rendszerű sprintverseny) következett, ahol nemcsak, hogy újra dobogóra állhattunk, hanem hajszál híján sikerült legyőzni a versenyszám koronázatlan királyait, a kétszeres világbajnok brazilokat is. Bár a csoda végül elmaradt, az mégis sokat jelentő epizód volt, hogy a verseny után most már a brazilok jöttek mezt cserélni a magyarokhoz, nem pedig fordítva… A szlalom versenyben érvényesült a papírforma, így nem jutott újabb érem a magyaroknak; ez az a versenyszám, amire pálya híján sajnos képtelenség hazai viszonyok között eredményesen felkészülni.

 

A boszniai elő-világbajnokság a Kanyon Raft Team részére a vártnál is több élménnyel és tapasztalattal szolgált. Ezek közül is talán a legfontosabb, hogy mind az eredményeket tekintve, mind pedig az élcsapatok elismerő gratulációit hallva egyértelművé vált: a magyarok a raftingsportban is felzárkóztak a világ legjobbjai közé.

 

Biztosak lehetünk benne, hogy a kanyonosok mindent meg fognak tenni, hogy ezt 2009-ben a boszniai Világbajnokságon is bebizonyítsák. 

 

 

 

 

 
     
     
       

SiMoonDESIGN

 
     

online marketing